Landvetterexpressen - flygbuss från Borås till Göteborg

Den andra december får boråsarna sin egen flygbusslinje. Sju dagar i veckan, med 50 dagliga avgångar erbjuder Landvetterexpressen boråsarna ett prisvärt resealternativ till och från Landvetter. Resan kommer ta 30 minuter från Borås Resecentrum, med gott om utrymme för både ben och bagage.

På uppdrag av Västtrafik kör Nobina stadstrafiken i Borås och sedan trafikstarten 2017 har frågan om en fungerande flygbusslinje varit levande bland kunder och medarbetare.

Snabba, hållbara resor

I takt med att både Borås och Göteborg Landvetter Airport vuxit har behovet av snabba och hållbara resor blivit större, samtidigt som alternativen varit få. Nu kommer LandvetterExpressen som tar boråsarna till och från Landvetter sju dagar i veckan med avgångar var 40:e minut.


Fem specialanpassade bussar kommer trafikera linjen och tankas med 100% fossilfritt drivmedel. Samtliga bussar är utrustade med arbetsytor, USB-laddare och wifi samtidigt som det lagts stor energi på större benutrymme och plats för bagage.


– Fungerande pendlingsmöjligheter till flygplatsen har varit efterfrågat – därför känns det extra kul att äntligen starta. Enkelt, prisvärt, hållbart och med utrymme för både dig och ditt bagage – det har varit ledmotiven. Nu ser vi fram emot att hälsa våra kunder välkomna ombord på LandvetterExpressen och Borås egen flygbusslinje, säger John Strand, kommersiell chef på Nobina.

Många hållplatser 

I Borås stannar bussen vid Viareds Företagspark, Resecentrum, Söderbro, Åhaga och vid Högskolan. Biljett köper man enklast på LandvetterExpressen.se eller ombord på bussen. Priset är 119 kr för enkel resa för vuxen och 189 kr för tur och retur. Barn reser för 79 kr och för frekventa resenärer finns ett 20-klippkort för 1 499 kr. Tidtabellen finns på LandvetterExpressen.se.

Copyright Nobina 2022