1. Nobina Sverige /
  2. Karlstad /
  3. Lokal information /
  4. Våra arbetssätt

Våra arbetssätt

På Nobina är säkerheten inbyggd i allt vi gör och är vår viktigaste prioritering. Men det finns andra fokusområden som också är viktiga för oss. Nedan ser du ett axplock av dem!

Säkerhet är en självklarhet

Alla medarbetare på Nobina har en viktig roll för att säkerheten alltid ska komma först. Det gäller oavsett om du är förare eller om du jobbar i verkstaden, fordonsvården, trafikledningen eller på kontoret.

Säkerhet är alltid prio ett på Nobina, för både resenärernas och medarbetarnas skull. För att nå visionen om noll personskador är det viktigt att skapa en bra säkerhetskultur.

För oss på Nobina är det en självklarthet att alltid använda säkerhetsbälte, anpassa hastigheten, planera sin körning, köra miljövänligt och lägga undan sin mobiltelefon och hörlurar under körning. 

DEN GRÖNA RESAN - DGR

*****

Ett av Nobinas viktigaste verktyg för att köra grönare är applikationen Den Gröna Resan, DGR. Med hjälp av den får föraren återkoppling på körsättet.

Det handlar generellt om att planera sin körning och försöka undvika onödiga stopp, som förbrukar mer bränsle, och att anpassa farten så att man utnyttjar rörelseenergin i stället för att bromsa bort den. Genom att planera körningen släpps mindre avgaser ut och resan blir mer bekväm för resenärerna.

På Nobina är grön körning en självklarhet, ingenting som man väljer själv.

Copyright Nobina 2024