1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Nya elbussar till Sörmland

Nya elbussar i Sörmland

Snart rullar det totalt 24 elbussar i Sörmland som en del av det nya avtalet för allmän kollektivtrafik i södra och västra Sörmland. De flesta bussarna finns i Nyköping och Katrineholm där all stadstrafik kommer att köras med elbussar, men också Flen trafikeras av elbussar.

Avtalet tilldelades i maj 2018. Uppdraget gick till Nobina som kört busstrafiken i området tidigare.Trafikstart var den 18 augusti 2019. Förutom tysta, bekväma elbussar innebär trafikstarten flera andra förbättringar för resenärerna. Bland annat har alla bussar wifi och USB-laddare. Bussarna i landsortstrafiken har också förinstallerade babyskydd som standard.

Tystare, renare, klimatsmartare

- Tillsammans med Sörmlandstrafiken utvecklar vi kollektivtrafiken till att bli än mer attraktiv. Genom elbussarna blir den dessutom tystare, renare och klimatsmartare, säger Pär Johansson, trafikchef på Nobina Sörmland.

– Vi, tillsammans med kommunerna, kravställer vår kollektivtrafik med allt strängare miljökrav och det här avtalet fokuserar på minskade utsläpp. Det gör att utvecklingen går mot allt fler elbussar, säger Niklas Andersson som är enhetschef inom den allmänna kollektivtrafiken hos Region Sörmland som ansvarar för tilldelningen.  

Copyright Nobina 2024