1. Nobina Sverige /
  2. Om oss /
  3. Vi engagerar oss /
  4. Stor Dag fylld med ridning och glädje

Nobina gav åtta barn en Stor Dag fylld med ridning och glädje

Som stolt partner till organisationen Min Stora Dag är Nobina med och bidrar till att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser kan få sin Stora Dag, en dag fylld av glädjefyllda upplevelser som ger en viktig paus i en tuff vardag. I början av september körde vi åtta barn från olika delar av Sverige till ett ridläger i Rimbo utanför Norrtälje.

De åtta barnen kom från alla Sveriges hörn, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Barnen möttes upp i Stockholm och blev sedan upphämtade av en Nobinabuss som körde dem till hästgården i Rimbo. Där spenderade barnen hela helgen och blev sedan upphämtade av samma Nobinabuss på söndagen för hemfärd.

Det blev en fullspäckad lägerhelg fylld med ridning, häng i stallet, femkamp och grillning. En helg som bjöd på många skratt och där nya peppande vänskaper knöts redan på bussresan ut till gården. 

− Hemma är det bara folk utan diagnoser. De förstår mig inte alltid. Här förstår dem en, förklarar Nova 15 år, en av deltagarna på helgens ridläger.

Stolt partner till Min Stora Dag

Ett hållbart samhälle innebär att bry sig om både miljön och varandra. På Nobina vill vi vara med och bidra till en ökad hållbarhet i alla aspekter och sedan december 2020 är vi därför stolt partner till Min Stora Dag, en organisation som ger glädjefulla upplevelser till barn som lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Copyright Nobina 2024