1. Nobina Sverige /
  2. Jobba hos oss /
  3. Nobina som arbetsgivare

Nobina som arbetsgivare

Nobina är Nordens största kollektivtrafikföretag med 13 000 medarbetare där var och en är en viktig del av vardagen för miljontals människor. Vi kör buss, jobbar i verkstad, på kontor, med trafikledning eller utvecklar framtidens smarta trafiklösningar. Vår ambition är en arbetsplats som välkomnar olikheter och tar tillvara alla medarbetares kompetens, engagemang och möjligheter.


Våra värderingar

Nobina är ett värderingsstyrt företag, och med våra tre värderingar slår vi fast hur vi jobbar inom alla delar av vår verksamhet.

Läs mer om våra värderingar

Mångfald och inkludering

På Nobina ska varje människa få vara öppen med vem hen är, och välkomnas som en unik individ.

Läs mer om vårt arbete med mångfald och inkludering

Karriär på Nobina

Vi gör mer än kör buss -  vi jobbar i bussen, i verkstad, på kontor, med trafikledning eller utvecklar framtidens smarta trafiklösningar. Träffa några av våra specialister!

Till Karriär på Nobina

Möt våra bussförare

Hur är det att köra buss på Nobina? Möt några av våra fantastiska bussförare.

Läs och se video med våra bussförare

Varför ville du börja på Nobina?

 – Det är ett växande företag och jag hade hört mycket positivt om Nobina från tidigare kollegor som börjat jobba här – personer som nu är mina kollegor igen! De sa bland annat att man får möjlighet att visa framfötterna, fatta snabba beslut och skapa bra resultat tillsammans. Precis sånt som jag tycker om!

Kulwant, underhållschef

Läs intervju med Kulwant 

Det bästa med att jobba på Nobina?

- Det bästa med att jobba på Nobina är mina arbetskamrater. De är fina, vi har kul. Vi hjälps åt, vi är ett team här och det är ganska skönt!

Det roligaste med mitt jobb är när man får igång en buss och kan skicka ut den efter att ha kämpat med den några dagar.

Alex, mekaniker

Se film med Alex

Hur har du utvecklats på Nobina?

– Jag började som timanställd bussförare 2002, samtidigt som jag pluggade. Därefter har jag bland annat arbetat som trafikledare och trafikledningschef, och sedan 2020 är jag projektledare start och implementation. Det finns fantastiska möjligheter att utvecklas och utmanas, det är en av anledningarna till att jag uppskattar Nobina som arbetsgivare. Till andra som är nyfikna på att testa nya roller vill jag bara säga: Våga!

Mahdi, projektledare start och implementation, Solna

Michaela

Hur har din karriär på Nobina sett ut?

– Jag har jobbat i branschen sedan 2009 som bussförare, trafikledare och administratör. År 2016 sökte jag en tjänst som gruppchef på Nobina i Norra Göteborg. Därefter blev jag gruppchef för trafikområde Lund och nu jobbar jag som personalledningschef. Mitt tips är att dra nytta av medarbetarsamtalen. Fundera på hur du vill utvecklas och vilken kompetens du behöver – och sök de tjänster som dyker upp.

Michaela, personalledningschef, Lund

Katarina

Hur har din karriär på Nobina sett ut?

– Jag har jobbat på Nobina sedan 1994, först inom fordonsvården och sedan som förare. Därefter jobbade jag som personalplanerare och administratör, och nu är jag utbildnings- och rekryteringsansvarig. För den som vill utvecklas finns många karriärmöjligheter på Nobina. Ser du en ledig tjänst som låter intressant tycker jag att du ska söka även om du inte har alla
kvalifikationer.

Katarina, utbildnings- och rekryteringsansvarig, Värmland

 

Copyright Nobina 2024