1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Vad gör en underhållschef?

Vad gör en underhållschef?

Det vet Kulwant Kaur Sohi som började som underhållschef i Jordbro i trafikområde Södertörn i augusti 2022. I sitt team har hon en förste mekaniker, sex mekaniker, en lageransvarig och fem fordonsvårdare.

Kulwant

Vad gör egentligen en underhållschef?

– Min uppgift är att se till att våra resenärer åker med rena och säkra bussar. Det gör jag genom att ansvara för arbetet i verkstaden och fordonsvården. Jag planerar, leder och följer upp arbetet så att alla får rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. En väldigt viktig sak är också att fånga upp risker innan de blir problem.

Vad har du pluggat och jobbat med tidigare?

– Jag har en högskoleutbildning från Indien och har jobbat som arbetsledare inom många olika branscher här i Sverige. Efter en vidareutbildning som mekaniker började jag jobba på Keolis som arbetsledare. Där stannade jag i elva år innan jag nu kom till Nobina.

Vad gjorde att du ville börja jobba på Nobina?

– Det är ett växande företag och jag hade hört mycket positivt om Nobina från tidigare kollegor som börjat jobba här – personer som nu är mina kollegor igen! De sa bland annat att man får möjlighet att visa framfötterna, fatta snabba beslut och skapa bra resultat tillsammans. Precis sånt som jag tycker om!

Copyright Nobina 2024