Nyheter

Välj år
Välj nyhet
Publicerat:
En gång om året förvandlas ett par åkrar några mil utanför Sölvesborg till en gigantisk rockfest. I början av juni dundrar nämligen festivalen Sweden Rock in över åkrarna, med fem scener, tonvis av högtalare och scenljus, och inte minst 40 000...
Publicerat:
Nobina tar över ansvaret för busstrafiken i stora delar av Göteborg, Angered, regiontrafiken i merparten av Östergötland, liksom trafik i Boden, Malmö och i Danska Kolding. De nya trafikavtalen innebär inte mindre än 215 nya bussar, 177 av dessa ska...
Publicerat:
Osman Karakaya i Kungälv och Jenny Blomqvist i Skövde är två av Nobinas duktiga instruktörer. Under coronapandemin fick hundratals förare runt om i landet träffa dem genom de digitala utbildningarna för yrkeskompetensbevis, YKB.
Publicerat:
Från och med idag kan resenärer i Stor-Stockholm äntligen få svar på var bussen verkligen befinner sig med hjälp av Travis. Genom att koppla samtliga bussars GPS-position till Travis reseplanerare får SL-resenärerna koll på om bussen är i tid.
Publicerat:
- Nu kan jag använda fler ord i svenska språket. För nyckeln till samhället och att få jobb är att kunna språket! Det säger förare Ali Abdullahi Ali i Malmö, en av de elever som nyligen klarade kursen Yrkessvenska för bussförare.
Publicerat:
”En helt underbar dag!” Det utbrast vinnaren av Nobinas Musikhjälpen-bössa, 20-åriga Emil Kokkonen, efter att ha fått tillbringa en dag på Malmödepån, där han bland annat fick köra elbuss, ta en rundtur på depån och träffa förare och instruktörer.
Publicerat:
Alla färdsätt i en app. Inom kort kan den som vill köpa Västtrafiks biljetter i Nobinas mobilitetsapp Travis. Genom ett nytt samarbete mellan Travis och Västtrafik paketeras kollektivtrafikbiljetter tillsammans med annan mobilitet, så som...
Publicerat:
I ett nytt avtal väljer Østfold Kollektivtrafikk att ge Nobina förtroendet att driva och utveckla kollektivtrafiken i Fredrikstad och Sarpsborg med omnejd. Som alltid står hållbarhet, trygghet och ett bra bemötande i fokus för Nobina.
Publicerat:
Från Kiev, via Warszawa och Gdynia kunde 32 ukrainska kvinnor och barn på flykt undan kriget, äntligen landa på svensk mark under tisdagskvällen den 8 mars. - De 32 skräckslagna personer som vi hämtade och de 32 som vi lämnade – de var helt andra...
Publicerat:
Allt gick smidigt när Nobinas nya avtal Region Lund startade 04.36 på morgonen den 28 februari! Det nya avtalet innebär förnyat förtroende från Skånetrafiken under åtta år framöver med möjlighet till två optionsår.
Copyright Nobina 2022