1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter

Nyheter

Välj år
Välj nyhet
Publicerat:
Lördag 16 september invigs och lanseras Sundsvalls första busstrafik på dina villkor, där bussen kommer till dig – i stället för att du går till bussen. Genom ett helt nytt koncept kombineras virtuella hållplatser med befintliga inom en viss zon och...
Publicerat:
Cirkeln är sluten! Det började med ett tips av grannen om Nobinas Öppethus-dag i Malmö, intervju, utbildning på Nobina Akademin och nu sedan början av juni är Milenko färdigutbildad bussförare på Nobina.
Publicerat:
Nobina är glada att tillsammans med Smaka på Värmland kunna erbjuda dig bekväma, hållbara och ekonomiskt smarta bussresor till alla spännande platser där du kan njuta av mat, dryck, hantverk och annat trevligt som Värmland har att bjuda.
Publicerat:
Att utbildning är nyckeln till jobb var alla överens om när Nobinas koncernchef Henrik Dagnäs och Nobinas Sverigechef Martin Pagrotsky under onsdagen mötte utbildningsminister Mats Persson (L). Bland annat nämndes kollektivtrafikbranschens...
Publicerat:
De fackliga skyddsombuden och Nobina jobbar nära tillsammans för att förebygga ohälsa och olyckor. Målet är att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för personalen.
Publicerat:
Med budskapet Ride with Pride deltar Nobina för åttonde året i Stockholm Pride. Precis som tidigare år är Nobina stolt officiell busspartner till Pride.
Publicerat:
Bristen på bussförare är en stor utmaning för hela branschen. Att vänta på förare som utbildas genom yrkesskolor räcker inte. Därför har Nobina flera utbildningar och samarbeten runt om i landet för att få in fler duktiga förare.
Publicerat:
Andreja Dlugos i Vänersborg är en av Nobinas kvinnliga bussförare. Hon började som förare i april 2021 och sedan mars 2022 är hon både förare och instruktör. – Det som motiverade mig mest var att jag ville visa både mig själv och andra att jag kan...
Publicerat:
För ungefär 100 år sedan kom busstrafiken i gång ordentligt i Sverige. Sedan dess har mycket hänt inom branschen, bland annat när det gäller fordonen. Från början drog hästar så kallade omnibussar i städerna, och lastbilsåkerier satte bänkar på...
Publicerat:
Som projektledare på Nobinas anbudsavdelning är det Admir Turanovic roll att hitta nya lösningar på komplexa problem och vinna upphandlingar till rätt pris. Ibland hjälper det också att ha ett bussintresse utöver det vanliga.
Copyright Nobina 2023