Nyheter

Välj år
Välj nyhet
Publicerat:
Kollektivtrafiken bidrar i sig till ett mer hållbart samhälle. Men Nobina vill mer, vilket syns i vårt resenärslöfte. Runt om i landet gör våra medarbetare olika insatser, stora som små, som gör skillnad för både miljö och människor.
Publicerat:
Ända sedan hon var 18 år har Sima Mizan längtat efter att lämna Iran och flytta till Sverige. Som 36-åring kunde hon äntligen göra det, och för tre år sedan kunde hon även uppfylla sin barndomsdröm: att bli bussförare.
Publicerat:
Kollektivtrafikresorna i den växande Barkarbystaden har ökat med 105 procent. Andelen hushåll som äger fler än en bil är nu lätträknade. Det unika samarbetet mellan SL, Nobina och Järfälla kommun visar hur man kan bygga framtidens hållbara...
Publicerat:
Varför bär bussförare en uniform? Både du som reser med oss och du som kör bussen ska känna dig trygg i trafiken med oss. Därför bär våra förare en uniform som identifierar dem som Nobinaförare.
Publicerat:
Som stolt partner till organisationen Min Stora Dag är Nobina med och bidrar till att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser kan få sin Stora Dag, en dag fylld av glädjefyllda upplevelser som ger en viktig paus i en tuff vardag.
Publicerat:
Data och IT är kanske inte det första man förknippar Nobina med. Men faktum är att ett 60-tal personer arbetar med att bygga företagets helt unika systemlösningar – lösningar som ser till att Nobina kan leverera hållbara resor.
Publicerat:
Sedan tre år har Nobina Värmland ett samarbete med Arbetsförmedlingen. Det har gett arbetslösa möjligheten att gå en tre månader lång utbildning, som kallas yrkesintroduktionsanställning, för att bli bussförare. Utbildningen hålls två gånger om året.
Publicerat:
Hela fyra Nobinaförare har tagit sig till finalen i Bussförar-SM som går den 6 september! Vi kör i nästan hela Sverige och våra finalister kommer från olika håll i landet, mer exakt från Vänersborg, Sundsvall, Norrtälje och Handen.
Publicerat:
Som nordisk marknadsledare inom kollektivtrafik har Nobina både ett ansvar och möjlighet att påverka samhället till en mer hållbar utveckling. Bland annat erbjuds en tjänst som gör att fler kan resa tillsammans och med begränsad klimatpåverkan.
Publicerat:
Vad händer med våra resvanor efter pandemin? Och är det något vi kan påverka? Nobina har i en rapport samlat de viktigaste lärdomar, insikter och slutsatser från pandemiåret, och blickar framåt mot de utmaningar vi kommer möta efter pandemin.
Copyright Nobina 2021