Nyheter

Välj år
Välj nyhet
Publicerat:
Data och IT är kanske inte det första man förknippar Nobina med. Men faktum är att ett 60-tal personer arbetar med att bygga företagets helt unika systemlösningar – lösningar som ser till att Nobina kan leverera hållbara resor.
Publicerat:
Sedan tre år har Nobina Värmland ett samarbete med Arbetsförmedlingen. Det har gett arbetslösa möjligheten att gå en tre månader lång utbildning, som kallas yrkesintroduktionsanställning, för att bli bussförare. Utbildningen hålls två gånger om året.
Publicerat:
Hela fyra Nobinaförare har tagit sig till finalen i Bussförar-SM som går den 6 september! Vi kör i nästan hela Sverige och våra finalister kommer från olika håll i landet, mer exakt från Vänersborg, Sundsvall, Norrtälje och Handen.
Publicerat:
Som nordisk marknadsledare inom kollektivtrafik har Nobina både ett ansvar och möjlighet att påverka samhället till en mer hållbar utveckling. Bland annat erbjuds en tjänst som gör att fler kan resa tillsammans och med begränsad klimatpåverkan.
Publicerat:
Vad händer med våra resvanor efter pandemin? Och är det något vi kan påverka? Nobina har i en rapport samlat de viktigaste lärdomar, insikter och slutsatser från pandemiåret, och blickar framåt mot de utmaningar vi kommer möta efter pandemin.
Publicerat:
Som du säkert redan vet är kollektivtrafiken ett av de viktigaste verktygen för att möta utmaningar med både utsläpp och trängsel i växande städer. Så vad krävs för att fler ska resa kollektivt även efter pandemin?
Publicerat:
92 procent av deltagarna, jämfört med tidigare 70 procent, klarar kunskapsmätningen vid första försöket efter att ha genomfört utbildning för yrkeskompetensbevis, YKB, digitalt. Det är första gången som YKB kan erbjudas som digital utbildning, och...
Publicerat:
Hemarbete, inställda eller publiklösa evenemang, stängda skolor och reseavrådan, det finns många anledningar till att resandet med Nobinas bussar minskat kraftigt under covid19-pandemin. Nu när allt fler tecken tyder på att pandemin går mot sitt...
Publicerat:
Varje dag, i alla Nobinas trafikområden, året runt så används Ledighetskalendern, ett superverktyg som föddes ur föraren Nikolay Nedevs sug efter att få åka och fiska. Verktyget hjälper förarna att få lediga dagar som passar både dem och...
Publicerat:
Att köra lugnt och säkert är viktigt både för resenärerna och för att det minskar antalet skador på bussen. Med 30 års erfarenhet utan några allvarliga olyckor är Elisabet Jackson i Norrtälje en förebild.
Copyright Nobina 2021