1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter

Nyheter

Välj år
Välj nyhet
Publicerat:
För ungefär 100 år sedan kom busstrafiken i gång ordentligt i Sverige. Sedan dess har mycket hänt inom branschen, bland annat när det gäller fordonen. Från början drog hästar så kallade omnibussar i städerna, och lastbilsåkerier satte bänkar på...
Publicerat:
Som projektledare på Nobinas anbudsavdelning är det Admir Turanovic roll att hitta nya lösningar på komplexa problem och vinna upphandlingar till rätt pris. Ibland hjälper det också att ha ett bussintresse utöver det vanliga.
Publicerat:
I juni 2023 går Vlajko Glisic i pension efter 45 år som förare. Men han släpper inte jobbet helt, utan fortsätter som timanställd och skapar på så sätt en mjuk övergång till pensionärslivet.
Publicerat:
Kollektivtrafiken lider av stor förarbrist. Under kommande år bedöms behovet av nya förare uppgå till hela 5000 årligen. Bara i Stockholmsregionen behövs 600 nya förare kommande år varav Nobina själva har ett årligt behov av att anställa minst 200...
Publicerat:
Efter en proffskarriär som fotbollsspelare har Faton Rujkovcani hittat sitt nya lag på Nobinas depå i Lund. Målet är fortfarande att tillhöra de bästa.
Publicerat:
Wax on, wax off! Från putsdukar till skruvmejslar, i händerna på duktiga fordonsvårdare och mekaniker. Det är grunden till att få hela och rena bussar som förarna är stolta över att köra. Och bussar som ger resenärerna en trygg och säker resa.
Publicerat:
Inom tåg och flyg har det länge varit självklart att göra ”mid-life upgrades”. Det innebär att man renoverar och uppdaterar äldre fordon för att förlänga deras livslängd. Men inom bussbranschen är det inte lika vanligt.
Publicerat:
Det går att nå målet om att 4 av 10 motoriserade resor sker med kollektivtrafik, senast år 2030, trots pandemitappet. Det slås fast i en ny undersökning gjord av Transportföretagen. Men för det krävs fyra nyckelfaktorer: klimatpåverkan, innovation,...
Publicerat:
Varför är ramtiderna så långa? Och toapausen så kort? Följer Nobina verkligen kollektivtavtalet? Varför måste vissa köra delade tjänster? Och vad är kombitjänster? Ja, frågorna om tjänster och scheman är många.
Publicerat:
Till skolor, jobb, familj, släktingar och fritidsaktiviteter reser en miljon resenärer varje dag i Nobinas bussar. Och längst fram vid ratten, dygnet runt, året runt, jobbar de människor som gör resorna möjliga.
Copyright Nobina 2023