1. Nobina Sverige /
  2. Jobba hos oss /
  3. Nobina som arbetsgivare /
  4. En trygg resa börjar i verkstaden

En trygg resa börjar i verkstaden

För resenären börjar bussresan när hen stiger på bussen, och slutar när resenären är framme vid sitt mål. Men inom Nobina är det ett ständigt pågående kretslopp som gör att människor kan resa på ett enkelt, tryggt och hållbart sätt. Här får du träffa några av dem som jobbar med underhållet av bussarna.

Verkstad i Nyköping

Arbetet i verkstaden är avgörande för att Nobinas bussar ska rulla tryggt och säkert

På ett fåtal platser köper Nobina underhåll av extern aktör, något som ständigt utvärderas som alternativ. Men på alla andra platser har Nobina valt att göra underhållet i egen regi – en bra lösning när det gäller både ekonomi och kvalitet. Underhållet är A och O för att bussarna ska fungera, och dessutom kännas trygga och välkomnande för resenärerna. Det kräver en stor insats av verkstäderna och fordonsvården.

Men i Nobinas kretslopp hänger alla delar ihop och är beroende av varandra för att nästa del ska fungera. Därför är också samarbetet viktigt. Det innebär exempelvis att när en förare upptäcker eventuella fel på bussen, är det viktigt att tydligt beskriva felet så att verkstaden kan åtgärda det snabbt och med rätt metoder. På så sätt underlättas felsökning och reparationshastighet för mekanikerna. Vilket i sin tur underlättar för nästa förare – och i förlängningen även för resenärerna.

Alex - fordonsmekaniker i Lund

Se videon där Alex Andersson berättar om hur det är att jobba på verkstaden i Lund.

Mekanikers favoritverktyg

I Nobinas verkstäder används många olika verktyg. Både sådana som vanliga hemmafixare känner till, och verktyg som är mer avancerade. Läs och hör vad några av våra duktiga mekaniker gillar!

Luftdrivet spärrskaft

Jesper från Norrtälje har det luftdrivna spärrskaftet som sin favorit. Se filmen och hör varför!

Elina
JuanCarlos

Skruvmejseln

Elina, mekaniker, Skövde:

– Skruvmejseln är mitt favoritverktyg. Den använder man mycket och den är bra till många saker, inte bara till att skruva utan även för att pilla bort skräp och hålla undan saker som kan vara i vägen.

 

Polygripen

Juan Carlos, mekaniker, Sundsvall:

– Polygripen är min favorit. Den är smidig att lossa skruvar med, men kan också användas till mycket annat. Dessutom är den lätt att bära med sig, så att man alltid har den nära till hands.

Copyright Nobina 2024