1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Nobina och Samtrans bakom första mobila...

Nobina och Samtrans bakom första mobila teststationen i Värmland

Sex patienter bara under första timmen. Det blev resultatet efter att Info Solutions i samarbete med Nobina och dotterbolaget Samtrans under onsdagen startade upp Värmlands första mobila teststation för covid-19.

Värmlands första mobila teststation för covid-19 öppnade under onsdagen i Karlstad, där en Nobinabuss agerade hubb för arbetet och ett antal medarbetare ur förarkåren assisterade vid självtesterna.

Ytterligare teststationer kommer även att startas upp i Säffle, Arvika, Torsby och Arvika, med planerat öppnande vecka 26.

Bakgrunden är regeringsbeslutet om självtester för personer med samhällsviktiga arbeten, som nu har verkställts av Region Värmland. Den som jobbar inom ett samhällsviktigt yrke och har symptom på covid-19 bokar tid via 1177 och kan sedan göra testerna på tre olika sätt. Antingen i egen bil på en provtagningsstation, på ett antal apotek eller få det utkört till hemmet.

Från Region Värmland, via Samtrans och Info Solutions, gick uppdraget till Nobina att sköta själva logistiken vid den första självteststationen i Värmland. En Nobinabuss agerar hubb för medarbetarna som assisterar vid testerna. Karlstads teststation är också den första som Nobina sköter i hela landet.

Medarbetarna, bland annat förare, har utbildats för att assistera vid självtesterna, och har försetts med regelrätt skyddsutrustning. Åsa Tobiasson, trafikchef på Nobina Värmland, tog glatt emot uppdraget att hjälpa till med självtesterna:

- Det känns självklart att ställa upp och hjälpa vården på det här sättet, och genom det ta vårt samhällsansvar, säger hon.

Copyright Nobina 2024