1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Tummen upp för Nobinas tre nya trafikuppstarter

Tummen upp för Nobinas tre nya trafikuppstarter

Grattis Halland, Östergötland och Sjuhärad! Under måndagen rullade tre uppstarter igång med nya trafikområden under Nobinaflagg. I Linköping invigdes det nya trafikområdet Östergötland, i Halland tog Nobina över depån i Halmstad liksom hela södra regionen, och i Sjuhärad utökades trafiken till att omfatta även regiontrafik.

De tre uppstarterna har förberetts minutiöst under ett års tid, och det var med både stort driv och engagemang som trafiken startade i de tre områdena.

Magnus Feldt, trafikchef i Halland som nu även omfattar södra Halland inklusive stadstrafiken i Halmstad, var med redan klockan 04.09 för att skicka ut den första bussen på premiärturen, efter att först ha tagit över depån från den tidigare trafikoperatören vid midnatt:

− Det har varit ett strukturerat kaos under morgonen, precis som man kan vänta sig vid en uppstart av ett stort kontrakt som det här. så det känns väldigt bra, säger Magnus Feldt och fortsätter:

− Rampkartan med bussnummer kunde ha varit tydligare, men med driv, engagemang och rampvakter så har det gått över förväntan. Ambitionen är att vi ska överleverera vårt avtal genom bra tillit och förståelse för avtalet, och en bra relation med vår trafikhuvudman Hallandstrafiken, och på så sätt hitta en win-win-situation för alla.

Susana Moldovan var en av de första förarna att ge sig ut, med en av de nya elbussarna för stadstrafiken i Halmstad:

− Det har gått jättebra, det var spännande eftersom det var första gången bakom ratten i en sån här buss. Den var väldigt smidig och tyst att köra. Att köra för Nobina ska bli väldigt roligt, det blir andra gången för mig eftersom jag jobbade senast Nobina hade det här området för tio år sedan, säger hon.

I Linköping hölls en solig invigning tillsammans med Östgötatrafiken. Istället för att klippa ett traditionellt invigningsband fick representanter från region och kommunen istället sätta ihop två gröna kontakter – en symbol för att vi elektrifierar staden med den nya elbussflottan. Därefter togs en provtur i en av de nya elbussarna till Nobinahuset, även detta en nyinvigning.

− Jag vill framföra ett enormt tack till alla som har fått trafiken att funka idag. För oss är det även en invigning av ett nytt trafikområde – från och med idag har vi 17 trafikområden, det är jättekul, konstaterade Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige.

Östgötatrafikens VD Sofia Malander lyfte den gemensamma satsningen och utökningen av linjenätet.

− Vi utökar mycket på kvällar och helger för en ökad flexibilitet. Nu tar vi ett ännu starkare grepp för att utveckla stad och kollektivtrafik tillsammans.

Ytterligare en uppstart skedde i Borås som invigde trafikområde Sjuhärad. Det innebär en utökning av trafiken i trafikområdet. Hälften av trafiken startades under måndagen, resterande startas i december. Sedan tidigare körs även stadstrafiken i Borås av Nobina.

Spana in fler bilder och filmer på Nobinas sociala medier, på Facebook och Instagram heter vi @Nobinasverige och på Linkedin heter vi @Nobina Sverige AB.

Fakta

Linköping:

Medarbetare: ca 350
Bussar totalt: 97
Depån: Förberedd för upp till 25 elbussar med laddningsmöjlighet för just nu 20 bussar.

Plats för ca 80 gasbussar.

Huvudsaklig arbetsplats för verkstad och tvätthall.

 Halland:

Medarbetare: ca 500
Bussar totalt: ca 140

Stadstrafik i Halmstad, Varberg, Falkenberg och Laholm.

25 procent av stadstrafiken körs med nya elbussar, varav 16 med eldrift.

Depåerna finns i Falkenberg, Varberg, Halmstad, Laholm samt uppställningsplats i bl a Hylte. 

 Sjuhärad:

Medarbetare: ca 345
Bussar totalt: 116

Depåer, verkstad och tvätthall finns i Borås och Kinna, rastlokaler finns på Södra Torget i Borås och resecentrum Borås. 

Copyright Nobina 2024