1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Fyra Nobinaförare till final i bussförar-SM

Fyra Nobinaförare till final i bussförar-SM

Hela fyra Nobinaförare har tagit sig till finalen i Bussförar-SM som går den 6 september! Vi kör i nästan hela Sverige och våra finalister kommer från olika håll i landet, mer exakt från Vänersborg, Sundsvall, Norrtälje och Handen.

Konkurrensen var hård när hela 660 bussförare från hela landet deltog i kvaltävlingen, en ökning med 80 förare jämfört med förra året. De 20 förare som fick högst totalpoäng tog sig till final.

Nobina kan stoltsera med fyra förare i finalen, varav tre kvinnliga. Våra finalister är: Andreja Dlugos, Vänersborg, Lilian Davis, Norrtälje, Niklas Berglund, Sundsvall och Mia Callander, Södertörn.

I finalen, som hålls norr om Stockholm den 6 september, kommer deltagarna att tävla i praktiska prov där halkmoment, manöverkörning, sparsam körning, katastrofövning och ett servicemoment ingår.

Av de 20 finalisterna är det totalt sex kvinnor och 14 män. Av de sex kvinnliga finalisterna kommer alltså tre stycken från Nobina.

Möt två av våra finalister

Mia Callander

Varför vill du delta i tävlingen?

- Jag har tänkt på att göra det länge eftersom det skulle vara roligt att testa hur man står sig i konkurrensen. Jag trodde absolut inte att jag skulle komma till final, för det finns så många duktiga förare därute. Men det känns jättekul!

Du jobbar inte heltid som förare, men lyckades ändå ta dig till final?

- Ja, jag hoppar bara in vid behov. Annars jobbar jag med trafikadministration på depåerna i Södertörn. Men jag tycker det är jätteroligt att köra buss, så jag jobbar mer än gärna extra bakom ratten så fort tillfälle ges!

Andreja Dlugos, bussförare

Andreja Dlugos

Hur kändes det att komma till finalen?

Jag var nyfiken på vilka frågor som skulle komma i början av tävlingen och ville veta vad jag kunde förvänta mig när jag anmäler mig om två, tre år när jag hunnit bli en mer erfaren bussförare. Det är svårt att beskriva känslor, när jag fick mailet. Jag blev misstänksam att de gjort fel, men nu är jag glad och stolt över mig själv och vill representera Nobina på bästa sätt i Stockholm i september.

Copyright Nobina 2024