1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Tack till alla bussförare som håller samhället...

Tack till alla bussförare som håller samhället rullande

På bussförarens dag den 18 mars vill vi uppmärksamma våra kollegor som under ett minst sagt utmanande år, ändå har lyckats hålla samhället rullande. Varje dag, hela året, har bussförarna sett till att läkare kan ta sig till sjukhuset och barn till skolan. Ett fantastiskt arbete som är värt ett stort och varmt tack!

Kollektivtrafiken behövs för att samhället ska fungera. Det gångna året har inneburit stora utmaningar för många och vi har alla behövt anpassa oss till en ny vardag. I denna ovanliga tid har bussförarna bidragit med en känsla av viss normalitet, att bussen går trots allt, och att de som måste fortfarande kan ta sig till arbete eller en familjemedlem som behöver hjälp. Bussförarna ser till att allt fungerar och att viktiga samhällsfunktioner kan upprätthållas.

− Mina kollegor gör skillnad varje dag. Genom att se till att bussen kommer fram till hållplatsen, även i tider av oro, ser bussförarna till att samhället fungerar. Under det senaste året har det blivit extra tydligt hur viktigt bussförarnas arbete är, och jag är otroligt stolt över hur vi har klarat av att ha en leverans på 99,98 %. Vi har fortsatt att göra skillnad även i denna tuffa tid, säger Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige.

Som ett sätt att visa uppskattning kommer Nobina under dagen bland annat att dela ut rosor till alla kollegor i tjänst. Självfallet med hänsyn till gällande restriktioner. Även om det i dessa tider kan vara svårare att få kontakt, så är det nu också extra viktigt att visa uppskattning och medmänsklighet. Om du reser med oss, hoppas vi att du också vill vara med och tacka förarna för deras fantastiska arbete. Kanske med något så enkelt som att vinka hej eller ge ett vänligt leende.

Fakta bussförarens dag

Bussförarens dag uppmärksammades för första gången i Sverige 2014 och växer för varje år. Att den firas just den 18 mars beror på att man hyllar minnet av den första bussturen i Paris 1662. Initiativtagare till att fira Bussförarens dag i Sverige är Staffan Dunér, förare på Nobina i trafikområde Vänersborg.

Copyright Nobina 2024