1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. 500 nya medarbetare och flera nya avtal

500 nya medarbetare och flera nya avtal

Nobina tar över ansvaret för busstrafiken i stora delar av Göteborg, Angered, regiontrafiken i merparten av Östergötland, liksom trafik i Boden, Malmö och i Danska Kolding. De nya trafikavtalen innebär inte mindre än 215 nya bussar, 177 av dessa ska drivas med el. Samtidigt välkomnas över 500 nya medarbetare till Nobina.

Störst är det nya trafikavtalet i Göteborg Centrum och Angered. 250 nya medarbetare kommer varje dag se till att närmare 100 bussar underlättar vardagen för göteborgarna. Det innefattar stadstrafik i centrala Göteborg och nordöstra Göteborg. På sikt är det bara elbussar som ska köra i detta avtal, med totalt 98 elbussar när alla bussar är på plats.

I Linköping blir det nya dubbeldäckare i regiontrafiken i och med det nya avtalet. Det innefattar region- och expresstrafik i Linköping, Norrköping, Kisa, Åtvidaberg, Finspång och Motala. Avtalet är på 11 år med Östgötatrafiken som uppdragsgivare.

Tidigare har Nobina bara haft stadstrafik i Linköping så nu skapas nya möjligheter till synergier mellan dessa två avtal. Det innebär 53 nya bussar, etablering av nya depåer och ny personal, hittills ca 120 nya medarbetare.

- Att öppna grindarna till en ny bussdepå är alltid en stor händelse för oss i Nobinafamiljen. Varje gång innebär det ett ansvar för samhällsviktig kollektivtrafik som förväntas vara hel, ren och punktlig med detsamma. Just denna gång öppnar vi grindarna till fem nya depåer, det innebär att vi är extra många medarbetare som ska trivas på en ny arbetsplats och möta resenärerna med ett leende, säger Martin Pagrotsky, VD för Nobina Sverige.

MEX
Copyright Nobina 2024