1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Nobina vinner nytt kontrakt i Norge

Nobina vinner nytt kontrakt i Norge

I ett nytt avtal väljer Østfold Kollektivtrafikk att ge Nobina förtroendet att driva och utveckla kollektivtrafiken i Fredrikstad och Sarpsborg med omnejd. Som alltid står hållbarhet, trygghet och ett bra bemötande i fokus för Nobina.

Som ett led i att erbjuda hållbara resor drivs en majoritet av de totalt 139 tursatta bussarna på ren el medan övriga drivs uteslutande på biogas. Dessutom är tvätthallarna Svanmärkta och depåerna är utformade för att bidra till en hållbar helhet genom effektiv användning av energi och vatten. Samtliga bussar är utrustade med ny teknik så som digitala sidospeglar, 360 graders kamera som ger föraren full överblick runt bussen och hjärtstartare. Allt för att ge resenärerna en trygg, säker och hållbar resa. Avtalet sträcker sig över tio år från trafikstart 1 juli 2023.

− Det är glädjande att tillsammans med en ny uppdragsgivare få fortsätta göra det vi är bäst på – att erbjuda våra resenärer hållbara, trygga och välkomnande resor, varje dag. Vi ser fram emot att hälsa nya resenärer välkomna ombord, säger Jan Volsdal, vd Nobina Norge.

Läs pressmeddelandet här.

Copyright Nobina 2024