1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Travis börjar sälja Västtrafiks biljetter

Travis börjar sälja Västtrafiks biljetter

Alla färdsätt i en app. Inom kort kan den som vill köpa Västtrafiks biljetter i Nobinas mobilitetsapp Travis. Genom ett nytt samarbete mellan Travis och Västtrafik paketeras kollektivtrafikbiljetter tillsammans med annan mobilitet, så som elsparkcyklar eller taxi.

Tidigare i år öppnade Västtrafik upp för andra aktörer att sälja deras digitala biljetter i egna kanaler. Företag och organisationer som är intresserade att bli försäljare uppmanades då höra av sig för att samarbeta.

Nu är det första avtalet påskrivet. Inom kort kommer resenärer kunna köpa Västtrafikbiljetter via appen Travis. Appen samlar reseplanering för kollektivtrafik, bildelning, elsparkcyklar, cyklar och taxi tillsammans med reseinformation i realtid och on demand-tjänster på ett och samma ställe.

- Nu mer än någonsin tidigare behöver vi hitta nya sätt att för att få fler att resa hållbart. Att kunna kombinera olika mobilitetstjänster på ett smidigt sätt och göra det enkelt för resenärerna är avgörande. Nu är vi i gång med ett första spännande samarbete med Travis, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Först i landet

Kollektivtrafikens utmaningar har varit påtagliga under pandemin. Att erbjuda nya biljettlösningar och att underlätta för resenärerna att välja bort bilen är en viktig del i att öka kollektivtrafikens andel av resandet framöver.

Med samarbetet som nu inleds är Västtrafik först i landet med att erbjuda det digitala biljettutbudet i en annan försäljningskanal än deras egen app.

- Att Västtrafik nu möjliggör för en mobilitetspartner att utveckla helt nya biljettkoncept, erbjuda kombinerade resealternativ och själva utforma priset för dessa biljetter är ett mycket innovativt och modigt inslag i kollektivtrafiken. Vi hoppas att detta ska bidra till att kollektivtrafikens resenärer kan bli ännu fler, ännu snabbare, säger Petra Axelsson, director of sustainability and mobility på Nobina.

 

Läs mer: Nu kan fler sälja Västtrafiks digitala biljetter

Copyright Nobina 2024