1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Travis vet var SL-bussen är

Travis vet var SL-bussen är

Från och med idag kan resenärer i Stor-Stockholm äntligen få svar på var bussen verkligen befinner sig med hjälp av Travis. Genom att koppla samtliga bussars GPS-position till Travis reseplanerare får SL-resenärerna koll på om bussen är i tid.

− Vi förväntar oss att kunna se var våra postpaket befinner sig, om min taxibil är sen eller om en flight är försenad. Kollektivtrafiken ska inte vara ett undantag.
Eric Steijer, affärschef för Travis

− Äntligen kan vi förflytta kollektivtrafikens trafikinformation in i framtiden, på riktigt. Genom att trycka på en valfri hållplats i appen och sen på den buss du letar efter så kommer bussen att visa sig på kartan. Då kan du se exakt var bussen befinner sig och få svar på frågor som ”har jag missat den”, ”hur långt bort är nästa om jag missar denna” eller ”kommer den verkligen om 2 minuter”, säger Eric Steijer, affärschef för Travis.

Att förbättra trafikinformationen är en avgörande komponent för att fler ska känna tillit till att kollektivtrafiken fungerar. Att var än jag själv befinner mig också kunna se var bussen befinner sig skapar en trygghet som inte vanliga tidtabeller eller informationstavlor kan skapa. När kollektivtrafiken inte fungerar som den ska är korrekt trafikinformation en hygienfaktor för att människor ska kunna välja andra resalternativ.

− Vi förväntar oss att kunna se var våra postpaket befinner sig, om min taxibil är sen eller om en flight är försenad. Kollektivtrafiken ska inte vara ett undantag, avslutar Eric Steijer.

Pressmeddelande på nobina.com

Läs mer om hur det funkar på Travis

 

Copyright Nobina 2024