1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Kungaparet prisade eleverna som designade...

Kungaparet prisade eleverna som designade Nobinabuss

Vinnarna i årets bussdesigntävling i Nyköping, klass 4 på Fokusskolan, fick sällskap av kungaparet när den färgglada bussen visades för första gången. Det var fullt med folk på torget i Nyköping, och när bussen väl gjorde entré fick den full pott från samtliga!

kungaparet vid vinnarbussen

Sedan flera år tillbaka arrangeras en bussdesigntävling för mellanstadieelever i Nyköpings kommun, som en del i samarbetet mellan Nobina, Sörmlandstrafiken och kommunen. Skoleleverna får skicka in designförslag, och allmänheten och resenärer får sedan rösta fram en vinnare.

Årets vinnare blev klass 4 på Fokusskolan, som nu kan se "sin" buss komma körandes i stadstrafiken i Nyköping. Självklart med en Nobinaförare bakom ratten! Den färgsprakande bussen kommer sprida värme och glädje – både för våra resenärer och medtrafikanter.

Kungen och Drottningen besökte Nyköping och närvarade under prisutdelningen av årets bussdesigntävling. Kungen höll ett tal och pratade bland annat om hållbart resande.

Bussdesigntävlingen i Nyköping

*****

  • Tävlingen är ett samarbete mellan Nobina, Sörmlandstrafiken och Nyköpings kommun
  • Genom att få designa en egen buss vill vi få fler barn och ungdomar att resa med våra bussar.
  • Temat för tävlingen var: Tillsammans, Gemenskap, Glädje och för alla, gammal som ung.
  • Det var upp till resenärer och allmänhet att utse vinnaren via omröstning. Totalt fick vi in 3617 röster, vilket är rekord för tävlingen!
  • Klass 4 på Fokusskolan fick flest röster med dryga 17,6 procent.

vinnarbussen
vinnarbussen med ej-i-trafik-skylt

Bussen med den färgglada designen var en riktig hit! Det var glada hejarop från eleverna, allmänheten och Kungaparet. Regnbågar, smileys, djur, landskap och hjärtan i alla olika färger och former pryder bussen så fint!

Läs mer om vinnande bidraget hos Sörmlandstrafiken

Läs mer om bussdesigntävlingen hos Nyköpings kommun

Copyright Nobina 2024