1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Sundsvalls nya buss paxa - på dina villkor

Sundsvalls nya buss paxa - på dina villkor

Lördag 16 september invigs och lanseras Sundsvalls första busstrafik på dina villkor, där bussen kommer till dig – i stället för att du går till bussen. Genom ett helt nytt koncept kombineras virtuella hållplatser med befintliga inom en viss zon och skapar tillgänglighet till både nya platser och nya sätt att resa.

bussen paxa

Totalt kommer Sundsvalls nya buss ha över 300 strategiskt placerade hållplatser. Bussen paxa kan bokas inom ett avgränsat område från Stenstan, Sidsjö, Södermalm och hela vägen till Södra berget. Bussen optimerar alltid både resväg och upphämtningar och kör bara när någon vill resa inom angivna öppettider. På så sätt kan du spara både utsläpp och pengar.

– Pandemin har bidragit till ändrade resmönster och behov hos våra resenärer. Vi följer utvecklingen och testar något nytt som kompletterar den traditionella linjelagda trafiken genom en on demand lösning. Vi kallar den nya bussen paxa, en flexibel och behovsstyrd kollektivtrafik som resenären paxar/bokar på sina villkor, säger Charlotta Hellhoff, förbundsdirektör på Din Tur. 

Du reser med samma biljettyper som ingår i Din Turs ordinarie sortiment och priserna är desamma. Biljetter hittar du i Din Turs app eller webbshop eller hos något av Din Turs försäljningsställen. Du kan även köpa din biljett ombord och betala med betalkort.

– Det är ett helt nytt koncept som vi inför i Sundsvall för att erbjuda våra resenärer något nytt. En ny sorts kollektivtrafik på resenärens villkor efter resenärens behov och den ska komplettera - och inte konkurrera - med den linjelagda trafiken, säger Hans Forsberg (C), Sundsvalls kommun

– Att möjliggöra för fler människor att både vilja och kunna resa, är kollektivtrafikens viktigaste uppgift. Att nu tillsammans med Din Tur och Sundsvalls kommun få utveckla paxa, ett kollektivtrafikens svar på streamingtjänster för resenärerna är såklart extra kul, säger Charlotta Isaksson, affärschef på Nobina.

Läs mer om paxa på www.dintur.se/paxa  

appen paxa
Copyright Nobina 2024