1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Låt bilen vila och ta bussen - provåkare sökes i...

Låt bilen vila och ta bussen - provåkare sökes i Piteå!

Nu kan du som bor och jobbar du i Piteå och brukar åka bil till jobbet få en möjlighet att åka gratis med Piteå Stadsbuss i 30 dagar! Med start i januari rullar Piteå kommun och Nobina ut en provåkningskampanj. Kampanjen vänder sig främst mot människor som bor och jobbar i anslutning till linje 1, 2 och 4 i Piteå. De som blir utvalda får resa gratis med Piteå Stadsbuss i 30 dagar. Målet är att fler människor ska välja att resa med bussen i stället för bilen.

- Det här är första gången som vi gör den här typen av prova-på-kampanj ombord på Piteå Stadsbuss. Vi hoppas nå bilister som är beredda att ställa bilen för att testa ett annat och mer hållbart sätt att pendla, säger Michael Kemi, chef på gatuavdelningen i Piteå kommun.

För att delta i urvalet att bli provåkare behöver de som ansöker svara på en kort enkät senast den 28 januari. De som sedan väljs ut som provåkare kommer att tilldelas ett kostnadsfritt busskort. Provåkarperioden pågår veckorna 7-10. Efter avslutad provåkning åtar sig provåkaren att svara på två uppföljande enkäter.

- Vår erfarenhet av provåkning ifrån andra städer är mycket positiv och visar goda resultat. Genom att få testa gratis kollektivtrafik under en period inser många att bussen, oftare än man tidigare trodde, kan vara ett alternativ till bilen, säger Charlotta Isaksson, affärschef på Nobina.

Nobina har tidigare genomfört provåkarkampanjer bland annat i samarbete med SL i Stockholmsområdet och Västtrafik i Göteborg. Resultatet har blivit att resenärer som tar bussen minst två dagar i veckan har ökat upp till 30%.

Ansök här eller skanna koden nedan!

Copyright Nobina 2024