1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Nobina får förnyat förtroende av Region Stockholm

Nobina får förnyat förtroende av Region Stockholm

Nobina har kört bussarna i Handen, Jordbro och Ösmo sedan 2015. Nu får vi förnyat förtroende av Region Stockholm att driva och utveckla trafiken i Haninge och Nynäshamn. Samtidigt tas ett stort steg mot SL:s mål om nettonollutsläpp, när majoriteten av bussarna blir elektriska.

Trafiken består av ett närmare femtiotal linjer som varje dag möjliggör för resenärer att pendla mellan hem och viktiga knutpunkter i södra och centrala Stockholm. Det nya avtalet har tydligt fokus på hållbarhet där all trafik fortsatt är fossilfri samtidigt som cirka 135 nya elbussar börjar trafikera Haninge och Nynäshamn.

− Vi är stolta över det fortsatta förtroendet att driva och utveckla trafiken på Södertörn och tillsammans med SL fortsätta omställningen från fossilfritt mot emissionsfritt. Nu ser vi fram emot att utveckla både trafiken och samarbetet och möta våra resenärer med en pålitlig, trygg, tillgänglig och hållbar kollektivtrafik, säger Martin Pagrotsky, vd på Nobina Sverige.  

Avtalet sträcker sig över tio år, från trafikstart i juni 2025 till 2035 och består av totalt cirka 150 tursatta bussar.

Läs vårt pressmeddelande på nobina.com

Copyright Nobina 2024