1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. Nobina lanserar störningswebb för tågtrafiken

Nobina lanserar ny störningswebb för tågtrafiken

Planerat underhåll, signalfel eller nedriven kontaktledning, för alla tillfällen när tågen inte går, lanserar Nobina en ny tjänst som innehåller all relevant information om ersättningstrafiken. Var är bussen, när ankommer den, vilken buss ska jag åka med, vart stannar den och när beräknas den vara framme. Detta är information som i realtid och grafiskt presenteras på ersättningsrafik.se. Plattformen är tillgänglig för alla och kan med sitt API integreras i de appar, plattformar eller skyltar som våra kunder och samarbetspartners använder och där resenärerna är vana att hitta information om tågtrafiken.

Det finns ett stort pågående och kommande behov av underhåll på järnvägen, något som direkt och indirekt påverkar järnvägstrafiken och alla de resenärer som är beroende av den. Planerade och oplanerade stopp, där över 3 miljoner tågresenärer under 2023 reste med någon av Nobinas ersättningsbussar på uppdrag åt bland annat Öresundståg, Norrtåg, SJ Stockholmståg, Skånetrafiken och SL.

När tågen tvingas stå stilla och ersättningstrafiken tar vid, är informationen ofta bristfällig, fragmenterad eller otydlig. Något som kan leda till både frustration och kaos. Var hittar jag rätt information om mitt tåg och ersättningsbuss.

Genom den nya ersättningswebben så kan du följa bussen i realtid och på en karta, få information om vart den avgår ifrån, vilket tåg den ersätter och när du beräknas vara framme och även få registreringsnummer på bussen – för att säkerställa rätt buss.

− Som resenär kan avsaknaden av information vara en lika stor källa till frustration och irritation som förseningen i sig, och detta har stor påverkan på förtroendet till tågtrafiken. Något som vi vill lösa med den nya störningswebben, där vi ger resenären information i realtid. Med tillgång till relevant information direkt i din telefon och som med sitt API går att integrera direkt i de appar eller plattformar som våra kunder och samarbetspartner använder, säger Daniel Mohlin, Produkt och systemchef för ersättningstrafik på Nobina. 

Marie Tornneus, marknads- och kommunikationschef på Vy som bland annat kör tågtrafiken på uppdrag Norrtåg, tågtrafken i Värmland och Nattåget Norrland fortsätter,

− Enkel och tydlig information är en av de viktigaste delarna för våra resenärer vid en trafikstörning. Vi är därför positiva till Nobinas nya lösning där våra resenärer i realtid kommer kunna se vart ersättningsbussen befinner sig. Tydlig information som kommer bidra till ökad trygghet för våra resenärer. 

Ersättningstrafik.se visar idag all ersättningstrafik som Nobina idag kör på uppdrag åt våra kunder och samarbetspartners i Norden. Plattformen är tillgänglig för alla och kan med sitt API integreras i de appar, plattformar eller skyltar som våra kunder och samarbetspartners använder och där resenärerna är vana att hitta information om tågtrafiken. 

Pressmeddelande på nobina.com

Copyright Nobina 2024